Боров прашец срещу Пчелен прашец

Пчелен прашец

Почти няма човек, който да не е чувал за пчелния прашец и неговите ползи. Той е естествена храна, не е лекарство и въпреки това оказва мощен лечебен ефект върху човешкото тяло. В продължение на десетилетия много хора по целия свят приемат различни продукти с пчелен прашец. Той е една от най популярните хранителни добавки за енергия и цялостно здраве. Учените са доказали, че човек може да оцелее и да поддържа добро здраве, ако приема само вода и пчелен прашец, и са съгласни, че редовната му употреба може значително да удължи живота. Има обаче някои притеснения, свързани с пчелния прашец, които трябва да отбележим.

Пчелният прашец се събира предимно от по-слабите цъфтящи растения, които умират всяка година. Химичният му състав варира в зависимост от вида растение, сезона и географското местоположение. Това са съществени фактори за консистенцията и качеството на пчелния прашец.

Пчелите не са в състояние да изберат най-добрите и чисти източници на цветен прашец.

Насекомите събират прашец в устата си, използвайки своята слюнка. Техните хормони могат да причинят алергични реакции.

Много от продуктите с пчелни полени съдържат замърсители от инсектициди, пестициди, торове, животински хормони и тежки метали, като пряк резултат от замърсяването на околната среда.

Пчеларите използват различни синтетични пестициди и антибиотици за борба с вредителите в рамките на кошерите.

Райони, в които се отглеждат пчели често се пръскат с инсектициди, пестициди и изкуствени торове, които оказват влияние върху крайния продукт.

Сериозен недостатък на пчелния прашец е, че когато преминава през различните етапи на добиване и съхранение, неговото качество се влошава. В зависимост от вида на прилаганите технологии на получаване, обработка и съхранение, прашецът може относително да запази своите качества няколко месеца, но може и да ги загуби след няколко дни. Само 5% от активните съставки на пчелния прашец се абсорбират в храносмилателната система. 95% се губят. Това означава, че за да се получат ползите от пчелния прашец, трябва да се консумират големи количества, което е по-скъпо.

В състава на пчелния прашец влизат около 96 хранителни вещества.

Контролът на качеството на пчелния прашец е труден и при повечето обстоятелства невъзможен.

Боров прашец

Китайският боров прашец се счита за „Крал на цветния прашец“, защото съдържа над 260 био активни вещества. Има големи разлики между боровия и пчелния прашец. Пчелният прашец се смяташе за един от най-богатите на хранителни вещества естествен продукт до 1995 г. Тогава научните изследвания и технологии правят възможно усвояването на боровия прашец от човешкия организъм. Той има много твърда клетъчна стена и когато се приема в суров вид не се усвоява почти нищо. Едва през 1995 г. технологията прави възможно разрушаването на клетъчната стена, като в момента се достига до 99% чистота на изходния продукт и 99% усвояемост от страна на тялото.

Китайският боров прашец е от вида Pinus Massoniana, рядък вид бор, който расте предимно в Китай.

Борът от вида Pinus Massoniana е описан като един от най-здравословните, най-силни и най-дълголетни живи организми на Земята. Той може да вирее при много тежки условия, като остава красив, силен и здрав. Тази мощна защита, сила и богато съдържание на хранителни вещества се съдържат в генетичния код на боровия прашец, което може да се използва от хората за постигане на същите резултати.

Външната обвивка на боровия прашец (неговата броня) е толкова силна, че дори след като бъде накиснат в сода каустик, сварен във вода или изложен на високи нива на радиация, нищо не прониква във вътрешното ядро.

Китайският боров прашец идва от район, който е с най-чистите източници на вода, въздух, както и с най-богатите почви. Затова неговият химичен състав е стабилен и чист.

Боровият прашец е първият годен за консумация прашец, който не се събира от пчели. Т.е. при него отсъстват всички инсектициди, пестициди, животински хормони, химически торове, антибиотици и тежки метали с произход от замърсяването на въздуха.

Боровият прашец се събира ръчно, като се избират само най-добрите полени.

Има само 2-3 дни от дъждовния период през пролетта, в които прашецът се събира.

Борът се опрашва от вятъра.

В заключение спокойно можем да кажем, че боровият прашец обединява и може да замени всички скъпи хранителни добавки. С него може да се спестят време, енергия и пари и да се повиши качеството на живот.

Китайският боров прашец е носител на много престижни награди. Ще разберете защо когато го вземете…

Image already added

поръчай боров прашец
By |2018-05-25T12:03:05+00:00май 4th, 2017|Categories: Боров Прашец|0 Коментара

About the Author:

Оставете коментар