//Боров прашец срещу Пчелен прашец

Боров прашец срещу Пчелен прашец

В забързаното ежедневие, в което живеем, всички ние забравяме да обръщаме внимание на здравето си. Организмът ни има нужда от нашата помощ, с която да се справи с натрупания стрес, умората и отслабения имунитет. Има различни суперхрани, които задължително трябва да включим във всекидневния си прием, за да дадем на тялото си необходимите дози витамини, минерали, микроелементи, ензими и антиоксиданти.
Нека разгледаме пчелния и боровия прашец като своеобразни дарове от природата, да ги съпоставим и да разберем защо употребата им е толкова важна за човешкото тяло. А също така, да ги поставим един срещу друг, за да научим кой притежава повече предимства.

Ползите от приема на пчелен прашец

Почти няма човек, който да не е чувал за пчелния прашец и неговите ползи. Той е естествена храна, не е лекарство и въпреки това оказва мощен лечебен ефект върху човешкото тяло. В продължение на десетилетия много хора по целия свят приемат различни продукти с пчелен прашец. Той е една от най популярните хранителни добавки за енергия и цялостно здраве. В състава му влизат около 96 хранителни вещества. Учените са доказали, че човек може да оцелее и да поддържа добро здраве, ако приема само вода и пчелен прашец, и са съгласни, че редовната му употреба може значително да удължи живота.

Недостатъци на пчелен прашец

Има обаче някои притеснения, свързани с пчелния прашец, които трябва да отбележим. Той се събира предимно от по-слабите цъфтящи растения, които умират всяка година. Химичният му състав варира в зависимост от вида растение, сезона и географското местоположение. Това са съществени фактори за консистенцията и качеството на пчелния прашец.

Пчелите не са в състояние да изберат най-добрите и чисти източници на цветен прашец. Насекомите събират прашец в устата си, използвайки своята слюнка. Техните хормони могат да причинят алергични реакции. Много от продуктите с пчелни полени съдържат замърсители от инсектициди, пестициди, торове, животински хормони и тежки метали, като пряк резултат от замърсяването на околната среда.

Сериозен недостатък на пчелния прашец е, че когато преминава през различните етапи на добиване и съхранение, неговото качество се влошава. В зависимост от вида на прилаганите технологии на получаване, обработка и съхранение, прашецът може относително да запази своите качества няколко месеца, но може и да ги загуби след няколко дни. Само 5% от активните съставки на пчелния прашец се абсорбират в храносмилателната система. 95% се губят. Това означава, че за да се получат ползите от пчелния прашец, трябва да се консумират големи количества, което би било доста скъпо. Контролът на качеството на пчелния прашец е труден и при повечето обстоятелства невъзможен.

Ползите от приема на боров прашец

Пчелният прашец се смяташе за един от най-богатите на хранителни вещества естествен продукт до 1995 г. Тогава научните изследвания и технологии правят възможно усвояването на боровия прашец от човешкия организъм. Той има много твърда клетъчна стена и когато се приема в суров вид не e възможно да се усвоява почти нищо от полезните му съставки. Едва през 1995 г. технологията прави възможно разрушаването на клетъчната стена, като в момента се достига до 99% чистота на изходния продукт и 99% усвояемост от страна на тялото. Китайският прашец от бор се счита за „Крал на цветния прашец“, защото съдържа над 260 био активни вещества.

Боровият прашец на Health garden е от вида Pinus Massoniana. Това е рядък вид бор, описан като един от най-здравословните, най-силни и най-дълголетни живи организми на Земята. Той може да вирее при много тежки условия, като остава красив, силен и здрав. Тази мощна защита и богато съдържание на хранителни вещества се съдържат в генетичния код на прашеца от бор, което може да се използва от хората за постигане на същите резултати.

Предимства на боровия пред пчелния прашец

Боровият прашец е първият годен за консумация прашец, който не се събира от пчели. Т.е. при него отсъстват всички инсектициди, пестициди, животински хормони, химически торове, антибиотици и тежки метали с произход от замърсяването на въздуха. Китайският прашец от бор идва от район, който е с най-чистите източници на вода, въздух, както и с най-богатите почви. Затова неговият химичен състав е стабилен и чист. Борът се опрашва от вятъра. А боровият прашец се събира ръчно, като се избират само най-добрите полени. Има само 2-3 дни от дъждовния период през пролетта, в които прашецът от бор се събира.

Външната обвивка на боровия прашец (неговата броня) е толкова силна, че дори след като бъде накиснат в сода каустик, сварен във вода или изложен на високи нива на радиация, нищо не прониква във вътрешното му ядро.

В заключение, спокойно можем да кажем, че боровият прашец обединява и може да замени всички скъпи хранителни добавки. С него може да се спестят време, енергия и пари и да се повиши качеството на живот.

Включването на боров прашец на прах или таблети като добавка във всекидневния прием на храна, ще подпомогне цялостното здравословно състояние на организма. Можете сами да се уверите в ефикасността на прашецa от бор. Поръчайте хранителната добавка от бутона по-долу, а ако желаете повече информация, може да се свържете с нас.

поръчай боров прашец
By |2020-05-10T14:57:37+00:00май 4th, 2017|Боров Прашец|0 Коментара

About the Author:

Оставете коментар