Ползите за кожата от приема на боров прашец

Боровият прашец съдържа над 260 био активни, естествени хранителни вещества, които организмът разпознава като натурални и здравословни, което, от своя страна, ги прави лесни за абсорбция от човешкото тяло. Не са много хранителните добавки, които имат същите характеристики и ефект. Всъщност организмът приема боровия прашец, като храна и го усвоява, като такава.

Ползите за различните системи в тялото са безгранични. По-конкретно ще разгледаме антиоксидантните качества, свързани със здравето на кожата и забавяне на стареенето:

Повишава нивата на СОД (супероксид дисмутаза – един от най-мощните и важни антиоксиданти в човешкия организъм) в кръвта.
Увеличава трансфера на глутатион, мощен антиоксидант, недостигът на който ускорява процесите на стареене и отслабва имунната система. Глутатионът премахва ксенобиотиците (замърсители от околната среда) и метаболитите, причиняващи оксидативен стрес (тези, които произвежда тялото).
Боровият прашец цялостно подобрява здравето на кожата и я прави по-гладка.
Стабилизира колагена и еластина, и ги предпазва от разпад, като по този начин намалява появата на бръчки.
Боровият прашец намалява липофусциновите депозити (липофусцин – кафяв пигмент, отговорен за старческите петна) в сърцето, мозъка и черния дроб.
Богатото съдържание на витамини (А, C, E, B1, B2, B6) и минерали (цинк и магнезий) в боровия прашец имат много добър ефект при акне и други кожни заболявания, като появата на пърхот, козметична алергия и дори псориазис. Например, витамин А хидратира и подхранва порите, витамин B6 повишава разграждането на натрупаната мастна киселина, намалява омазняването на кожата, а от там и появата на пъпки.

Image already added

поръчай боров прашец
By |2018-05-25T11:59:02+00:00май 4th, 2017|Categories: Боров Прашец|0 Коментара

About the Author:

Оставете коментар