fbpx
//Ползите за кожата от приема на боров прашец

Ползите за кожата от приема на боров прашец

Боровият прашец съдържа над 260 био активни, естествени хранителни вещества, които организмът разпознава като натурални и здравословни, което, от своя страна, ги прави лесни за абсорбция от човешкото тяло. Не са много хранителните добавки, които имат същите характеристики и ефект. Всъщност организмът приема боровия прашец, като храна и го усвоява, като такава.

Ползите за различните системи в тялото са безгранични. По-конкретно ще разгледаме антиоксидантните качества, свързани със здравето на кожата и забавяне на стареенето:

Повишава нивата на СОД (супероксид дисмутаза – един от най-мощните и важни антиоксиданти в човешкия организъм) в кръвта.
Увеличава трансфера на глутатион, мощен антиоксидант, недостигът на който ускорява процесите на стареене и отслабва имунната система. Глутатионът премахва ксенобиотиците (замърсители от околната среда) и метаболитите, причиняващи оксидативен стрес (тези, които произвежда тялото).
Боровият прашец цялостно подобрява здравето на кожата и я прави по-гладка.
Стабилизира колагена и еластина, и ги предпазва от разпад, като по този начин намалява появата на бръчки.
Боровият прашец намалява липофусциновите депозити (липофусцин – кафяв пигмент, отговорен за старческите петна) в сърцето, мозъка и черния дроб.
Богатото съдържание на витамини (А, C, E, B1, B2, B6) и минерали (цинк и магнезий) в боровия прашец имат много добър ефект при акне и други кожни заболявания, като появата на пърхот, козметична алергия и дори псориазис. Например, витамин А хидратира и подхранва порите, витамин B6 повишава разграждането на натрупаната мастна киселина, намалява омазняването на кожата, а от там и появата на пъпки.

Image already added

поръчай боров прашец
By | 2018-05-25T11:59:02+00:00 май 4th, 2017|Categories: Боров Прашец|0 Коментара

About the Author:

Оставете коментар

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?