Стабилизира нивата на тестостерон при мъже и жени

Боровият прашец е най-богатия източник на тестостерон, извлечен от растение. Тъй като това е оплождащият компонент на боровите дървета, той благоприятства за развитието и растежа при всички живи същества от растения до хора и животни. Боров прашец е включен и в състава на някои фармацевтични продукти, предназначени за лечение на ниски нива на тестостерон, както при мъже, така и при жени.

Ниските нива на тестостерон и при двата пола могат да доведат до повишаване нивата на лошия холестерол, преждевременно стареене, загуба на тъкан и костна маса, пикови стойности в нивата на кръвната захар, намаляват нивата на анаеробна енергия, увеличаване на теглото и сексуална дисфункция. При мъжете, нисък тестостерон може да увеличи шансовете за развитие на рак на простатата, поради увеличаване на естрадиола в организма.

Причините за нисък тестостерон в двата пола са разнообразни. За мъжете, най-големите фактори, оказващи влияние са хранителния режим и възрастта. През 30-те и 40-те си години, мъжете обикновено изпитват андропауза – термин, създаден в края на 1960, което означава, мъжка менопауза, или спад в синтеза на андрогенни хормони, особено тестостерон. По-ниските нива на тестостерон, както при мъжете, така и при жените, много често се свързват с прекалена консумация на храни съдържащи фитоестроген.

Боровият прашец подобрява хормоналния баланс на ендокринната система, неутрализира тревожните ефекти, като по този начин подобрява качеството на живот. Това се прави главно чрез фито-андрогените съдържащи се в боровия прашец, включително андростендион, тестостерон, дехидроепиандростерон (DHEA), и андростерон. Общото състояние при заболявания като диабет, повишен холестерол и умора се подобрява при рутинната употреба на борови полени.

Image already added

поръчай боров прашец
By |2018-05-25T11:58:11+00:00май 4th, 2017|Categories: Боров Прашец|0 Коментара

About the Author:

Оставете коментар