Уникалността на цветния прашец от вида Pinus Massoniana

Цветният прашец от китайски червен бор съдържа всички важни за човешкия организъм хранителни вещества, уникални по своята природа. Плодовете и зеленчуците, които ние използваме за храна, съдържат до 90 – 92% вода и след дехидратацията им, в тях остава по – малко от 10% изходно тегло. С боровият прашец е точно обратно, след дехидратацията той запазва 94,7% от своето изходното тегло. Точно затова се приема като свръх концентрирана храна, несъпоставима с други хранителни продукти в природата. Боровият прашец от рода „Pinus Massoniana” има в състава си различни хранителни вещества и био активни компоненти, които оказват голямо влияние на обмяната на веществата в организма и успешно регулират физиологичната активност на повечето органи.

Китайският боров прашец притежава в състава си хранителни вещества, необходими за продължителния живот на организма. Те са повече от 200 и включват различни протеини, аминокиселини, минерални вещества, нуклеинови киселини, ферменти и коферменти, монозахариди и полизахариди. Уникалността на цветния прашец от китайски червен бор е в неговата комплексност и оптималното съчетание на хранителни вещества, още по- ценно е, че всички те са биологичноактивни.

Видът Pinus Massoniana (известен още като Masson’s Pine или китайски червен бор), произвежда цветен прашец с впечатляващи хранителни стойности. Веществата, които влизат в състава му са толкова много, че е класифициран като супер храна. Боровият прашец съдържа над 200 биологично активни хранителни вещества, минерали и витамини, напълно достъпни за абсорбция от човешкия организъм. По време на производствения процес, който става при много ниска температура, чрез високоскоростен въздушен поток и процес на пулверизация, се разрушава клетъчната мембрана на боровия прашец като се постига около 99% чистота на получения материал. Според проучвания в тази насока става ясно, че по този начин прашецът е много по-лесно усвоим от организма.

Image already added

поръчай боров прашец
By |2018-05-25T12:02:43+00:00май 4th, 2017|Categories: Боров Прашец|0 Коментара

About the Author:

Оставете коментар