Количка

Нямате артикули в количката.

Ползите за кожата от приема на боров прашец

Знаете ли, че боровият прашец има доста ползи за здравето? Всъщност прашецът от бор е доказан като компонент на лекарства, които датират 2000 години назад. Смята се, че боровият прашец има свойства против стареене, облекчава умората и подпомага хормоналния баланс. Прочетете тази статия, за да разберете повече за боровия прашец, неговата употреба и ползи.

Какво е боров прашец?

Боровият прашец представлява цветния прашец на бора, идва от различни видове борови дървета и e прахообразен по текстура. Някои от видовете ядлив бор са:

 • Масонов бор (Pinus massoniana)
 • Китайски червен бор (Pinus tabulaeformis)
 • Шотландски бор (Pinus sylvestris)

Можете да намерите боров прашец в различни хранителни и здравословни добавки. Ние предлагаме натурален боров прашец с разрушена клетъчна мембрана под формата на прах или таблети.

Общи предимства и приложения

Боровият прашец отдавна се използва за различни здравословни цели, като например:

 • допълване на диетата или добавяне към храни
 • забавяне на стареенето
 • намаляване на умората
 • баланс хормоните
 • лечение на различни състояния, включително настинки, запек и други

Боровият прашец съдържа над 260 био активни, естествени хранителни вещества, които организмът разпознава като натурални и здравословни, което, от своя страна, ги прави лесни за абсорбция от човешкото тяло. Не са много хранителните добавки, които имат същите характеристики и ефект. Всъщност организмът приема боровия прашец, като храна и го усвоява по същия начин.

Ползи за кожата от боровия прашец

Ползите за различните системи в тялото са безгранични. Тук по-конкретно ще разгледаме обаче антиоксидантните качества, свързани със здравето на кожата и забавянето на стареенето. Най-отличителните ползи за кожата от приема на боров прашец Health garden са:

 •  Тази добавка повишава нивата на СОД (супероксид дисмутаза – един от най-мощните и важни антиоксиданти в човешкия организъм) в кръвта, което води до увеличаването на пречистващите процеси на натрупаните токсини в тялото.
 • Боровият прашец е на достъпна цена и стимулира трансфера на глутатион. Това е мощен антиоксидант, чийто недостиг ускорява значително процесите на стареене и отслабване на имунната система. Глутатионът премахва ксенобиотиците (замърсители от околната среда) и метаболитите, причиняващи оксидативен стрес, по-точно: тези, които произвежда самото тяло.
 • Боровият прашец на прах цялостно подобрява здравето на кожата и я прави по-гладка, нежна и фина.
 • Приема на боров прашец води до стабилизиране на колагена и еластина и ги предпазва от разпад, като по този начин намалява появата на бръчки.
 • Хранителната добавка от бор намалява липофусциновите депозити (липофусцин – кафяв пигмент, отговорен за старческите петна) в сърцето, мозъка и черния дроб. Благодарение на прашеца ще се радвате по-дълго на чиста и младолика кожа.
 • Богатото съдържание на витамини (А, C, E, B1, B2, B6) и минерали (цинк и магнезий) в боровия прашец има много добър ефект при акне и други кожни заболявания, като появата на пърхот, козметична алергия и дори псориазис. Редовното приемане на добавката ще повиши нивата на тези витамини, което ще повлияе благоприятно не само върху кожните проблеми, а и като цяло върху здравословното ви състояние.
 • Витамин А, намиращ се в продукта боров прашец таблети, хидратира и подхранва порите, витамин B6 повишава разграждането на натрупаната мастна киселина, намалява омазняването на кожата, а от там и появата на пъпки.

И нека обобщим

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло и тя служи като щит за организма. По тази причина трябва да положим наистина добри грижи за нейната здравина, блясък и еластичност. Използването на прашец от бор в балансираната ежедневна диета би допринесло много за нейното здраве и издръжливост в дългосрочен план. След като се запознахте детайлно с ползите от приема на боровия прашец за кожата, поръчайте вашата хранителна добавка под формата на прах или таблетки от Health garden, за да се уверите лично в благоприятното въздействие на боровия прашец.

поръчай
Share:

This post has one comment

4 ное. 2019

Както и да изберете да приемате боров прашец, бързо ще се убедите, че той е една жизненоважна суперхрана, която значително ще подобри хранителния ви режим.

Отговор

Вашият коментар

Продукти

Последни постове

Архив