//Предимствата на боровия прашец или какво можете да очаквате?

Предимствата на боровия прашец или какво можете да очаквате?

Боровият прашец е една от най-ценните добавки, която всеки може да приема, поради факта, че притежава много ползи без неприятни странични ефекти. От регулиране нивата на хормоните в организма до многобройните ползи за кожата, боровият прашец доказано помага на хората при различни здравословни проблеми.

Предимствата на боровия прашец са свързани с правилния баланс, който ни поддържа млади. Хормоните са носителите на живот. Те въздействат на растежа на нервите, сърцето и мозъка – всичко, което ни прави активни. Затова трябва още от младини да имаме програма за намаляване на стреса и за правилно хранене.

Подобрение на хормоналния баланс чрез боров прашец

Собствените ни хормони намаляват бавно още от 25-та година. Но пушенето, стресът, малкото движение, неправилното хранене, повишеното тегло, допълнително понижават производството на забавящите стареенето хормони като DHEA (дехидроепиандростерон) и увреждат ендокринната система. Китайският боров прашец е един прекрасен начин за регулиране хормоналните процеси в тялото чрез съдържанието на някои фитохормони.

Когато един човек се държи като луд по време на пубертета, обикновено хората казват, че го е “ударил хормонът”. Едва ли обаче знаят, че много сходни хормони карат и цветята да цъфтят. Най-вероятно не, но това наистина е така! Факт, който биологията установява през ХХ век, е, че размножителните механизми, в частност хормоните, и при растенията, и при хората, не са се променили съществено в хода на еволюцията. Това ни дава възможност да обмислим и дори да приложим на практиката субстанциите, които наподобяват половите хормони у хората, но се съдържат и в растенията.

Тяхното действие е било познато на древната азиатска медицина, най-вече в Китай и Индия. Фитохормоните, съдържащи се в боровия прашец, по своето действие, наподобяват тестостерона. И индийските, и китайските лекари целенасочено са се възползвали от ефекта му още от векове. Забавяли са остаряването на хората от високите слоеве на обществената йерархия.

Прашец от бор като източник на активни вещества

Този природен ресурс е силен източник на хранителни съставки, витамини, минерали и аминокиселини. Ползите от неговия прием са свързани още с изчистване на организма от токсини и изгаряне на мазнини. Затова е изключително ценен за спортуващи хора. Освен това регулира функциите на стомашно-чревния тракт – много полезен при запек. Регулира хормоналния баланс в организма – това става и при двата пола. Има лечебен ефект при заболявания, свързани с простата, предпазва черния дроб, изключително средство за превенция от рак на гърдата и др.

След едномесечен прием на боров прашец на прах или таблети, повечето потребители изпитват повишени енергийни нива. Такива, каквито не са чувствали от както са били тинейджъри. С продължителния му прием ще усетите силен анти-ейджинг ефект – заздравяване и подмладяване на кожата.

Един от еликсирите на природата – кора от борово дърво, давал на индианците, живеещи около Амазонка, възможност да се наслаждават на живота, без да се страхуват от неприятни здравословни усложнения. Прашецът от бор от своя страна, има много добри ефекти върху кожата, тъй като притежава в състава си фитохормона на младостта DHEA. Това уникално съчетание на витамините А, Е и D, ви дава хидратацията, от която се нуждаете, и предотвратява преждевременното състаряване на кожата.

Боров прашец при депресия и за по-добър фокус

Боровият прашец съдържа редица ползи и за всички възрасти. Друг ефект на DHEA е, чe ще ви накара да се почувствате по-фокусирани и съсредоточени. И ще намалите нивото си на депресия. DHEA е фитостероид, който се съдържа в боровия прашец, в изцяло естествен вид. Тоест неговият характер е изцяло растителен, а молекулярната му структура не е еднаква с тази в човешкото тяло. Поради богатото съдържание на полезни активни вещества ще намалите стреса и депресивните състояния и ще повишите качеството си на живот.

По-качествени резултати при тренировка с прашец от бор

Ако се занимавате с фитнес, практикувате друг вид спорт или дейност, която изисква сила и издръжливост, тогава боровият прашец ще ви е от голяма полза. Той ще спомогне за покачване нивата на енергията в организма и ще подобри обмяната на веществата за по-качествени резултати от вашите тренировки. Също така можете да очаквате повишаване на мускулната маса, ефективно изчистване на организма от излишните мазнини. Допълнително ще имате по-добра издръжливост, производителност, повече сила и фокусираност. В комбинация с енергичността за голяма физическа активност, която да допринесе за пречистването на организма, нашият боров прашец помага и за детоксикацията на вашия черен дроб. Оптималната работа на този орган помага за по-качественото функциониране на тялото и контрол върху килограмите.

Може да се уверите сами в част от предимствата на боровия прашец, като поръчате таблети или боров прашец на прах от Health garden от бутона по-долу. Споделете с нас вашето мнение за тази хранителна добавка, защото то е наистина важно за екипа ни.

поръчай боров прашец
By |2020-05-18T09:13:19+00:00май 4th, 2017|Боров Прашец|0 Коментара

About the Author:

Оставете коментар