Количка

Нямате артикули в количката.

Топ 10 Хранителни Добавки, които всеки човек трябва да приема!!

1. Боров Прашец


Боров Прашец

Боров Прашец – той има в състава си голямо разнообразие от функционални елементи (протеини, витамини, микроелементи и флавоноиди), които взаимодействат прекрасно с тялото и регулират различни процеси в него. Осигурява баланс в храненето на клетките и ускорява метаболизма, подобрява пермеабилитета (пропускливостта) на капилярите и регулира смущения в ендокринната система.

Ползи от продукта:

– повишава имунитета

– дава енергия и лекота, подобрява кондиционното състояние на организма

– има антиоксидантно действие

– притежава силен антиейджинг ефект

– подобряване на концентрацията и издръжливостта

– по-бързо възстановяване след интензивно физическо натоварване

– изчиства, заздравява и хидратира кожата, помага при акне

– подобрява хормоналния баланс

– регулира функциите на стомашно-чревния тракт, помага при запек

– подобрява функциите на кората на главния мозък, което подобрява паметта

– прочиства кръвоносните съдове и подобрява функцията им

– осигурява защита и нормална функция на черния дроб

– спомага при лечение на заболявания на простатата.

За повече информация относно боровия прашец: Виж тук

2.Спирулината


Топ 10 Хранителни Добавки

Тя се използва най-вече за стимулиране на имунната система. Макар че са нужни още изследвания, специалистите твърдят, че спирулината привидно повишава производството на антитела и цитокини, които тялото произвежда, за да се бори с инфекциите и заболяванията.
Спирулината може да подпомогне и растежа на полезните бактерии в червата, сред които и видовете Lactobacillus. Хранителните добавки със спирулина се приемат за потискане на апетита, за предпазване от рак на устната кухина, за подобряване на симптомите на т.нар. хиперкинетично разстройство с нарушение на вниманието (популярно и с английското си съкращение ADHD), за блокиране на алергични реакции и за справяне с умората.

3.Магнезии

Топ 10 Хранителни Добавки

Магнезият играе важна роля в работата на сърдечно-съдовата система, нервната система, мускулите, бъбреците, черния дроб, жлезите, които отделят хормони и мозъка. Той се абсорбира през червата и след това с помощта на кръвта се транспортира до клетките и органите, където се съхранява.

Днес учените смятат, че магнезият помага в превенцията и лечението на много заболявания като астма, аутизъм, сърдечни заболявания, епилепсия, ХИВ / СПИН, множествена склероза, PMS и лупус.

4.Калций


Топ 10 Хранителни Добавки

Калцият е един от най-изобилстващите минерали в човешкото тяло. Той съставлява около 1,5% от общото ни телесно тегло. Костите и зъбите на човек съдържат 99% от общото количество калций в организма. Солите на калция укрепват стените на кръвоносните съдове и намаляват тяхната проницаемост. Той участва и в повишаване защитните функции на организма – подпомага неспецифичния имунитет, повишава съпротивляемостта на организма към микробите, както и в обезвреждането на хлора и флуора.

Най-важните функции на калция (Ca) в човешкия организъм са свързани с кръвосъсирването, провеждането на нервни импулси, мускулните съкращения, изграждането на костната тъкан.

5.Фосфор


Топ 10 Хранителни Добавки

Фосфорът е минерал и важен хранителен елемент за растежа и развитието на костите и меките тъкани. Той се съхранява предимно в костите ви и е от жизнено значение за производството на енергия, както и за структурата на вашата ДНК. Нови проучвания предполагат, че храната съдържаща фосфор играе основна роля в развитието на костната маса и се състои от половината от теглото на костите. По своята същност фосфорът е важен химичен елемент, който влиза в състава на нуклеиновите киселини и участва в обмяната на веществата. Фосфорът има важно влияние върху дейността на сърцето.

6.Сок от Арония


Топ 10 Хранителни Добавки

Оказва се, че е богата на всякакви витамини и най-вече на не толкова популярния витамин Р. Благодарение на него се укрепва съединителната тъкан и се предотвратяват капилярните кръвоизливи. Използва се за възстановяване след инфаркт, инсулт и други болести на сърдечносъдовата система.

Аронията е силен имуностимулант. Пресен сок от арония се препоръчва и за нормализиране на високото кръвно налягане.

Съдържа още калий, фосфор, магнезий, желязо, йод.

Аронията се препоръчва за диабетици. Смята се, че дава положителни резултати и при лечение на рак на черния дроб.

7.Прополис


Топ 10 Хранителни Добавки

Събран от растенията и донесен в кошера, прополисът запазва всичките си свойства: противомикробни, противовирусни, противоплесенни, противорадиационни, те имат изразено мощно антибиотично и антимикотично действие. Освен това има дезинфекционно, обезболяващо и имуностимулиращо действие. Точно тези негови качества се използват и от хората за лечение и профилактика на много болести. Понижава нивата на холестерол в кръвта и повишава броя на червените кръвни клетки. Много добър естествен лечебен продукт, тъй като напълно отговаря на принципа за лекарствата – преди всичко да не вреди.

Единственият риск при лечение с прополис е алергична реакция, която се наблюдава при около 5% от хората.

8.Рибено Масло


Топ 10 Хранителни Добавки

Омега-3 Рибеното масло се превърна в синоним за сърдечно-съдова защита, и е подкрепено от планини доказани научни изследвания. Голям процент от тези проучвания показват, че рибеното масло играе ключова роля в поддържането на здравословни нива на холестерола, нормализиране на кръвното налягане и поддържане на здравословен сърдечен ритъм.

9.Канела


Топ 10 Хранителни Добавки

Канела е широко разпространена подправка, която намира медицинско приложение при раздразнен стомах, диария и повишено натрупване на газове в червата и чувство на подуване. Канела се прилага също и като средство за стимулиране на апетита. Притежава антибактериални и противопаразитни свойства, които обуславят приложението при различни бактериални и паразитни инфекции. Използва се също и при обикновена настинка и грип, а също и за облекчаване на болката при болезнена менструация. Канела понижава кръвната захар и се използва широко от диабетици и хора с повишен риск за развитие на диабет. Канела влиза в състава на кремове, които се използват при мъже, страдащи от преждевременна еякулация.

Канелата се използва широко в производствения сектор, където се влага в различни козметични и фармацевтични продукти – пасти за зъби, води за уста, лосиони, сапуни, детергенти и други.

10.Витамин D


Топ 10 Хранителни Добавки

Витамин D, известен и като “слънчевият витамин”, e мастноразтворимо съединение, съставено от витамин D1, D2 и D3. Въпреки името си това не е обикновен витамин, а стероиден хормон, който има способността да влияе на около 2000 гена в човешкия организъм. Ето я тайната на широкообхватното му въздействие върху човешкото здраве…
Известни са много ползи за нас от приема на витамин D. Той помага за регулирането на имунната система, играе важна роля в изграждането и поддържането на здрави клетки, основно средство е за абсорбиране на калций от организма, подпомага растежа на костите.

Смята се, че витамин D е превантивно средство за автоимунни заболявания като аутизъм, сърдечносъдови заболявания, диабет, високо кръвно налягане, невромускулни заболявания, остеопороза, хронични болки, настинка.

Image already added

поръчай боров прашец
Share:

Вашият коментар

Продукти

Последни постове

Архив