Количка

Нямате артикули в количката.

Бамбукът като източник на силициев диоксид

Бамбукът се счита за една от най-примитивните треви в растителното царство и включва над 100 рода и близо 1400 различни вида. От хиляди години е използван широко, заради своята универсалност, в страните от Югоизточна Азия. Той се използва за производството на текстил, хартия, строителен ресурс и лекарство. В наши дни бамбукът става все по-популярен на глобално ниво, особено от екологична гледна точка. Като един от най-бързо растящите растителни видове на Земята, той е сред топ високодоходни, екологични и възобновяеми ресурси.

От гледна точка на храненето, природно чистият екстракт от бамбук набира все повече популярност като чай и хранителна добавка. Това е така, защото се смята за един от най-богатите растителни източници на силициев диоксид.

Силициев диоксид и ролята му за организма

Силициевият диоксид е вторият най-изобилен природен елемент на планетата. Присъства и в човешкото тяло, особено когато човек е млад. С възрастта, тялото започва все по-трудно да усвоява силициев диоксид с основното хранене. Въпреки че все още се изследват точните механизми, доказателствата сочат, че силициевият диоксид не само играе важна роля в здравината на съединителната тъкан и образуването на костите, но и оказва въздействие върху синтеза на колаген. Поддържа и подобрява здравето на кожата, венците, косата и ноктите.

Силициевият диоксид играе съществена роля в абсорбцията на калций, както бе доказано от работата на професор Кервран, автор на Биологична трансмутация и доктор Едит М. Карлайл, който проведе някои от първите проучвания за неговото значение за костите. Силициевият диоксид спомага за цялостната асимилация на минерали, но по-специално усвояването на калций, намалявайки потенциала на натрупване в артериите и ставите, което е особено важно след определена възраст.

Силициев диоксид и екстракт от бамбукови листа

Смята се, че именно силициевият диоксид прави бамбука един от най-силните, най-високите и гъвкави растителни видове на планетата. Силициевият диоксид се натрупва предимно в стъблата и листата на бамбука. Той може да се събира и във формата на смолисто вещество вътре в кухото стъбло, известно като табашир или „бамбуков силициев диоксид“. Бамбуковите листа, стъбла и филизи са основният източник на храна за някои от най-силните животински видове на земята, включително индийският слон и разбира се, гигантската панда.

Докато приготвените млади бамбукови филизи са широко използван хранителен източник в райони, където бамбукът е в изобилие, останалите части на растението трябва да бъдат подложени на термична или друга обработка, за да станат смилаеми за хората. Казано иначе, суровите влакнести листа и стъбла са неядливи и поради това се нуждаят от методи като запарване и екстракция.

Други ползи от екстракт от бамбук

Има разнообразни ползи при включването на добавката екстракт от бамбукови листа в дневния ви прием. Нека разгледаме и някои от по-основните:

 • Притежава противовирусно и антибактериално действие.
 •  Екстракт от бамбукови листа на прах или таблети подобрява защитните сили на организма и има укрепващо и възстановително действие върху имунната система.
 •  Действа тонизиращо и повишава цялостната енергия на организма.
 •  Полезният екстракт от бамбук осигурява регулация на вискозитета на кръвта.
 •  Балансира нивата на липиди и холестерол в кръвния поток, предпазвайки от натрупването на плаки в кръвоносните съдове.
 •  Защитава сърдечносъдовите и мозъчни съдове и стимулира мозъчната функция.
 •  Добавката екстракт от бамбукови листа има мощно антиоксидантно действие и способства за неутрализация на свободните радикали.
 • Благоприятства метаболитните процеси в черния дроб и има укрепващо и възстановяващо влияние върху чернодробните клетки.
 • Екстракт от бамбукови листа на прах има диуретичен ефект, подобрява функциите на отделителната система.
 • Тази хранителна добавка има положително въздействие върху проблеми, свързани със стомашно-чревния тракт като повръщане.
 • Екстрактът от бамбукови листа влияе подхранващо и заздравяващо на кожата, правейки я по-еластична. Действа успокояващо при акне и псориазис.
 • Листата на Lophatherum gracile са безопасни за човешкия организъм и не са токсични.

И в заключение за екстракта от бамбук

Хранителната добавка екстракт от бамбукови листа притежава много ползи за здравето и има много лесен и бърз начин за употреба в ежедневието. Това позволява редовното приемане на екстракт от бамбук и насищане на организма с флавони, фенолни киселини, антрахинони, лактони, амилази, аминокиселини и микроелементи. Уверете се сами в благоприятното въздействие на природночистия екстракт от бамбукови листа Health garden на прах и полезния екстракт от бамбукови листа Health garden таблети. Поръчайте още сега от бутона по-долу.

ПОРЪЧАЙ БАМБУК
Share:

Вашият коментар

Продукти

Последни постове

Архив