Количка

Нямате артикули в количката.

За боровия прашец накратко

Какво представлява боровият прашец?

В боровия прашец се съдържа генетичната информация на бора, както и всички вещества необходими за създаването на нов живот. Проучванията на видът Pinus massoniana показват, че притежава в състава си над 260 микроелемента. Популациите от този вид виреят предимно на териториите на Китай и Корея. Полените не се произвеждат от шишарката (женската), а от мъжката, известна още като реса. Там се създава прашеца, необходим при растежа на женската шишарка. Събира се само няколко дни в годината, през пролетта, преди дъждовния сезон.

Поръчай
боров прашец

женска шишарка

мъжка шишарка

Боровият прашец в суров вид не може да се усвои от организма. Това се дължи на неговата изключително твърда клетъчна мембрана. Тестове показват, че тя е устойчива на много екстремни условия (температурни амплитуди) и високи нива на радиация. Това налага обработката му по специална технология, като при много ниска температура и със силно завихряне на въздуха се разбива клетъчната стена, но се запазват всички активни хранителни вещества. 

Употреба на боровия прашец

Употребата на боров прашец като източник на храна и лекарство датира от над 2000 хиляди години в традиционната китайска медицина. Предимно се приемал като чай. В наши дни е достъпен под различни форми (тинктури, таблетки, капсули, на прах). Поради разнообразното наличие на био-активни вещества, сред които: 10 витамина, 12 минерала, 18 аминокиселини, флавоноиди и много други микроелементи, боровият прашец има много ползи за организма:

– подсилва имунната система, осигурява защита от вируси.

– регулира функциите на стомашно-чревния тракт, помага при запек.

– осигурява защитата и нормалната функция на черния дроб.

– спомага при лечението на заболявания на простатата.

– регулира функцията на ендокринната система.

– подобрява функцията на сърдечно-съдовата система, регулира кръвното налягане.

– прочиства кръвоносните съдове и подобрява функцията им.

– повишава стабилността на кръвната захар.

– има много добър ефект за кожата, като я заздравява и овлажнява.

– подобрява функциите на кората на главния мозък, което подобрява паметта.

– дава енергия и лекота, подобрява кондиционното състояние на организма.

Боровият прашец Health garden представлява селектиран цветен прашец от китайски червен бор (Pinus massoniana) от района на езерото Циендао в провинция Джъдзян. То е едно от 44-те прочути природни забележителности на Китай и е част от най-големия в страната национален горски парк.

   Езерото Циендао

Поръчай
Share:

Вашият коментар

Продукти

Последни постове

Архив