Количка

Нямате артикули в количката.

Как да засилим имунитета през пролетта

Пролетта е сезон на преход, на трансформация. Всичко навън „оживява“ в пъстри цветове. Извънредното положение, в което се намираме, и пандемията обхванала целия свят, не ни дават възможност да се насладим и да станем част от този процес. Отделянето от външния свят и ограниченото обкръжение, в което се стремим да живеем, не ни правят добра услуга при бъдещ сблъсък с патогени. А това неминуемо ще стане, когато текущата ситуация се промени. Всичко в този живот е преходно, въпрос на време е и изолацията, в която се намираме, да отмине – оставяйки след себе си ценни уроци. 

#1 Подготовка на организма

След преминаването на тази пандемия ще се върнем към нормалния темп на ежедневието си. С излизането от изкуствената среда, която сме си създали, ще поставим организма си пред нови изпитания. Завръщането към по-динамичния начин на живот ще увеличи и контактите помежду ни. Това ще се случи особено интензивно в големите градове и неминуемо ще донесе нов стрес за имунитета ни. Необходимо е да подготвим тялото си да се справи с коктейла от различни вируси, бактерии, мръсен въздух, нередовно хранене и вредните излъчвания на съвременните технологии. Всички те, взети заедно, оказват негативно влияние върху организма.

За да се насладим наистина на желаната „свобода“, днес повече от всякога, имаме нужда от силно тяло, което адекватно да се справя с предизвикателствата на околната среда. Респираторните инфекции напоследък започнаха да стават все по-нетипични като проява и все по-рискови. Антибиотичната резистентност, отсъствието от работа, разходите за лекарства, които никак не са малко, са само част от негативните последствия от тези заболявания. Ето защо е важно да се замислим, как можем, ако не да спрем, то поне да  „спестим“ на здравето си голяма част от всичко това. Тук идва ролята на имунопрофилактиката и подготовката на организма. 

#2 Засилване на имунитета

Боровият прашец Health garden, от вида Pinus massoniana, има много добър имуностимулиращ ефект. Със своето съдържание от над 260 микроелемента, сред които 10 витамина, 12 минерала, 18 протеиногенни аминокиселини, флавоноиди и много други, боровият прашец е силен съюзник в превенцията на нашето здравословно състояние. Проучване от 2018 година потвърждава антиоксидантната и хепатопротективна активност на полизахаридите в състава на боровия прашец от вида Pinus massoniana.  Toй захранва организма с необходимите вещества на клетъчно ниво. Допълнително помага за отстраняването на свободните радикали в тялото, като така повишава защитните сили по естествен начин.

Има противовъзпалително, антибактериално и антимикотично действие. Китайската култура познава и използва тези и други негови свойства от векове. Един профилактичен курс с боров прашец в продължение на два-три месеца е напълно достатъчен за трайно повишаване на имунитета до 60 дни след спиране на приема. Наред с по-добър имунитет, екстрактът от Pinus Massoniana стабилизира хормоналния баланс, регулира простатата, подобрява функцията на черния дроб (има детоксикиращо и протективно действие). Помага при умора, има силен анти-ейджинг ефект и много ползи за кожата. Повишава тонуса, дава енергия и лекота.

#3 Балансирано хранене

Както и по-горе споменахме, балансираното хранене е съществен елемент от процеса по засилване на имунитета. Затова включи в менюто си здравословни и пълноценни храни. Ние, от Health garden, ти предлагаме една бърза, лесна и хранителна рецепта за смути, с която можеш да приемаш боров прашец на прах. Зареди се с енергия и полезни вещества благодарение на тази нутри бомба.

Какво ти е нужно за смутито?

  • 1 банан
  • 100 гр. кисело мляко
  • 50 мл. вода
  • 3-4 по-големи ягоди (или друг сезонен плод по твой избор)
  • 1 с.л. мед
  • 1 ч.л. боров прашец

Всички продукти се слагат в блендер, пасират се до получаването на гладка смес и воала. Консумирай с удоволствие!

#4 Физическа активност

Освен да зареждаш организма си с полезни вещества, трябва да поддържаш и физическата си форма дори и в условия на пълна изолация. Не позволявай заседналия начин на живот и намалената активност да се отразят негативно върху здравето ти. Спортът, движенията и използването на техники за релаксация, могат да бъдат полезно средство за справяне със стреса, запазване на тонуса и поддържане на имунитета.

Дори Световната здравна организация препоръчва да се прекарват седмично 150 минути в средно интензивни тренировки или 75 минути в по-високо интензивни. Може да направиш каквато решиш комбинация и да спазваш тези препоръки дори вкъщи, не ти е необходимо някакво по-специално оборудване, нито пространство. Трябва само да разгледаш в Интернет и да си избереш упражненията, които отговарят на твоите нужди. Идеите са много – от високоинтензивни тренировки по табата, до пилатес упражнения и йога практики. В момента са много популярни онлайн стриймингите на треньори от България и цял свят. Набележи си такива, които да следваш, запиши се за каналите им, за да гледаш всичко ново, което пускат.

Сподели с нас какво правиш, за да засилиш имунитета си и да се радваш на пълноценно здраве. Бъди здрав и енергичен!

Поръчай
Share:

Вашият коментар

Продукти

Последни постове

Архив