Количка

Нямате артикули в количката.

Как се приема екстрактът от бамбук?

Бамбукът е растение, родом от Азия. То често е използвано като домашно растение, за изработка на мебели, но също е и богат източник на хранителни вещества като силициев диоксид. Бамбуковите издънки са ядливата част на много видове бамбук и най-често се използват в ястия, вдъхновени от азиатската култура. Нека заедно разгледаме важните съставки на бамбука и как се приема екстрактът от бамбукови листа.

Бамбук! Как и за какво може да ни бъде полезен

В съдържанието на бамбук може да откриете по-нисък състав на въглехидрати и по-високи нива на протеин, фибри и други витамини и минерали. Въпреки че бамбукът все още не е придобил такава популярност в световен мащаб, каквато има в Азия, той бързо печели привърженици заради неговите предимства. Бамбукът може да е от полза за здравето на костите и ставите, сърцето, стомашно-чревния тракт, ноктите, косата и кожата.

Подсилва имунитета

Полезният екстракт от бамбукови листа е богат на подсилващи имунитета витамини и минерали. Едни от най-търсените му съставки са: желязото и витамин С. Той може да увеличи концентрацията на антиоксиданти в кръвта с до 30%. А те, от своя страна, предотвратяват увреждането, което свободните радикали може да причинят на вашите клетки. Качественият сух прахообразен екстракт от бамбук има силно изразен антибактериален и противовъзпалителен ефект. В ролята си на имуно-модулатор, се бори с вирусните и бактериалните инфекции, а също е помощник в превенцията с алергии.

Екстракт от бамбук е известен още с това, че е най-богатият натурален източник на силициев диоксид в растителния свят. Бамбуковият силициев диоксид (или силиций) е натурален минерал, намиращ се в много храни (предимно зеленчуци) и е източник на вода. С полезните си свойства той играе важна роля при подсилване на имунитета.

Подпомага здравето на сърцето

Ефективността на екстракт от бамбукови листа се отразява благоприятно и на сърдечно-съдовите функции. Бамбук – зеленото злато на природата, съдържа фитостероли, това са растителни съединения, понижаващи равнищата на т.нар. „лош“ холестерол (LDL). Така от своя страна потенциално се намалява заплахата от сърдечно заболяване. Изследванията сочат, че 1,5 – 3 грама фитостероли на ден, биха могли да понижат нивата на LDL холестерола с 8 до 15% за месец.

Полезният сух прахообразен екстракт от бамбук също е богат на фибри, които насърчават здравето на сърдечната функция. Отделно стимулира регулацията на кръвното налягане и редуцира вероятността от заболяване на сърдечната система.

Здравословно храносмилане

Диетичните фибри в екстракт от бамбук поддържат здравословното храносмилане. Като подобряват редовното движение на червата и от там помагат в борбата със запека. Съдържа и целулоза, органично съединение, което стимулира перисталтиката – мускулните контракции в червата, които ви помагат да усвоите храната.

Освен това включвайки екстракт от бамбукови листа на прах или таблети във всекидневната си диета, ще осигурите ценни съставки, пълни с баластни вещества (фибри). Това ще ви даде гаранция, че ще усещате ситост в ежедневието си и ще намалите копнежа си за храна.

Как се приема екстрактът от бамбук?

Природният екстракт от бамбукови листа отдавна играе важна роля в източната медицина. Въпреки това, той не си “пробива” път в западната култура до 60-те години на 20 век. Днес можете да намерите добавки от бамбук при нас, продавани като екстракт от бамбукови листа Health garden на прах и екстракт от бамбукови листа Health garden таблети.

Превърнати в сух прахообразен продукт, бамбуковите листа съдържат висока концентрация на полезните съединения на растението, включително антиоксиданти и силициев диоксид. Ако приемът на капсулите е вашият избор, пийте по 2 пъти по 2 таблетки дневно, по време или след хранене. В случай че предпочитате приема на екстракт от бамбук на прах, то консумирайте с топла вода по 2 грама един път през деня, минимум 20 минути преди прием на храна.

Може да включите екстракт от бамбукови листа в ежедневния си хранителен прием. Той се консумира като: храна, добавка и като лекарствен продукт. Изследвания сочат, че бамбуковите листа не притежават токсично, нито друго негативно влияние върху човешкия организъм.

И на финала за бамбука – зеленото злато на природата

Ниското съдържание на калории прави нашия бамбук екстракт ефикасно решение за отслабване. От друга страна, високото съдържание на антиоксиданти и витамини превръща бамбука в богато на хранителни вещества растение, което е от полза за цялостното благосъстояние. Поддържа здрави кости, подпомага производството на колаген, насърчава здравето на сърцето и повишава имунитета. Убедете се сами в положителното действие на зеленото злато на природата, като поръчате екстракт от бамбук на прах или таблети от бутона по-долу.

купи екстракт от бамбукови листа
Share:

Вашият коментар

Продукти

Последни постове

Архив